Køb af hvalp

Video af de bittesmå hvalpefostre 3 uger gamle:
5E9A227D-F718-401C-A2C5-DADCE57606D2
Hvis dit ønske om en hund er en meget rolig labrador der ikke kræver helt så meget aktivering, skal du nok i stedet for kigge efter en labrador af udstillingstypen.

Hvad får man for pengene når man køber en T-line hvalp?

Forældrehundene
Sundhed: Forældrehunde med bedst mulige hofter (A-hofter) og albuer (0/0) altså den bedst mulige garanti for at undgå medfødt hofteled- og albuedysplasi og desuden er de øjenundersøgte og fri for arvelige øjensygdomme. De er testet fri /er frie p.gr.a. forældrenes status for en række genetiske lidelser jvnf. anbefalinger for racen.

Mentalt: Forældrehundene dygtige hundesportshunde til henholdsvis lydighed og markprøve og samtidigt kærlige familiehunde. De er kvikke, aktive, intelligente og lynhurtigt opfattende :).

Hvalpen
Hvalpen er opvokset indendørs i hjemmet, er socialiseret til mennesker og børn, vænnet til alle lyde der indgår i en husholdning, trænet i ro, kørt i bil, lært at få halsbånd og sele på, gået tur i snor, klikkertrænet (kontakt, snudedut, potetarget), lært at få klippet klør, renlighedstrænet, lært at lege med legetøj, trænet i indkald og den første spæde sportræning og har fået den første træning i apportering.

Når I henter hvalpen er den stambogsført i Dansk Kennel Klub, chippet, vaccineret, har fået ormekur og I får en dyrlægeattest på, at hvalpen er sund og rask.

Med i prisen er hvalpetræning, der er obligatorisk hvis det overhovedet er geografisk muligt at deltage. Vi starter, når hvalpene er 10 uger gamle.  Vi har desuden tradition for “hvalpetræf”  under hyggelige former.

Der bliver oprettet en FB-gruppe til hvalpekøberne med løbende opdateringer fra hvalpekassen og omegn. Når I henter hvalpen, får I “Hvalpebog” med gode råd blandt andet med hensyn til vaccinationsprogram for baby-hunde, kostvejleding, træning, spændende artikler samt lidt af det hvalpefoder, hvalpen er vant til. Selvfølgelig kan I altid ringe og spørge, hvis der er noget I er i tvivl om med hvalpen.

Det økonomiske
Hvalpen koster 12.500 kr. inkl. moms der betales via min bank.
Der bliver udfærdiget en Købekontrakt (Dansk Kennel Klubs).
Handlen er først endelig når begge parter har underskrevet købsaftalen.

Materiale, der udleveres til hvalpekøberne: Stambog, dyrlægeattest, tæppe der dufter af mor og “mappe” med gode råd om hvalpens første tid m.m. m.

DE FØRSTE 8 UGER:

Hvalpens første 8 uger – en vigtig tid. Sådan foregår det i Kennel T-line:

I de første 4 ugers tid opholder hvalpen sig mest i hvalpekassen sammen med Tuppence. Hvalpekassen er i stuen så hvalpene er i nærheden af mennesker, men samtidigt skal der ikke være for meget uro.
Hvalpene vil hver dag “være i hænder”,  så de vænner sig til, at vi mennesker er en del af deres verden. De vil møde både voksne og børn. De vil være vænnet til de almindelig lyde i huset som stemmer, støvsuger osv.

Selvom man som hvalpekøber er helt syg efter at komme på besøg, sker det først når hvalpene er fyldt 3 uger. Det er for at beskytte de små mod udsættelse for infektion og unødvendig stress på et sårbart tidspunkt i deres liv.

Fra 4. uge er hvalpene så mobile og nysgerrige, at de skal ud og opleve, lære og stimuleres. De vil komme i “legestue” rundt om i huset, og de kommer i haven på små ture, hvis vejret tillader det. Hvalpen vil komme ud i den udendørs “legestue” hvor der bliver sat forskellige ting op som de kan lege med og er med til at stimulere dem mentalt og til at udvikle deres motorik.

Så snart de små kan stå på egne poter starter renlighedstræningen – i starten på et afgrænset område i den indendørs hvalpegård – senere lærer de, at “sige til”, når de skal ud og lette sig.

Hvalpene går gradvist over til fast føde. Når de skal have mad pifter jeg et bestemt signal – det er den første træning i hjemkald. Inden de forlader Kennel T-line har vi “leget” apportering med dem. De bliver vænnet til bilen og kommer ud og køre. De er også blevet tilvænnet til halsbånd og sele og har været ude og gå små ture på (næsten) egen pote. De vil så småt blive trænet i at kunne være alene.

Fra de er ca. 5 uger vil de blive klikkertrænet (kontakt, snudedut, potetarget).

7 uger gamle vil jeg beslutte den endelige fordeling af hvalpene til hvalpekøberene. På dette tidspunkt vil de også blive dyrlægeundersøgt og chippet og registreret i Dansk Kennelklub.