Forudsætning for hvalpekøb – Tuppence/Lynx kuldet

Med min baggrund som hundetræner og adfærdsrådgiver er jeg selvfølgelig ambitiøs mht hvilket liv, “mine” hvalpe skal leve.  Derfor er der nogle forudsætninger, der skal opfyldes for at købe en T-line hvalp – til gengæld er jeg til rådighed med råd og dåd vedr. hvalpen hele dens liv – og vil gøre alt hvad jeg kan for at hjælpe jer godt på vej.

 • Hvalpen skal ud i samfundet, ud og møde alle de mange indtryk der er i omgivelserne. For at få en tryg og harmonisk hund er det meget vigtigt at hvalpen inden for de første 16 uger bliver gradvist og forsigtigt tilvænnet f.eks. så mange forskellige typer mennesker, gadelarm og hunde mmm – men uden at overgøre det, for så risikerer man at gøre hvalpen frygtsom. Glem alt om lange lister over hvad hvalpen “bør” udsættes for. Det vigtigste er tryghed, så hvalpen får det optimistiske livssyn, at alt nyt sikkert er sjovt og godt – og IKKE farligt.
  ”Socialisering handler om at give mange og varierede oplevelser tidligt i livet og sikre, at alle nye oplevelser er gode oplevelser” (O’Heare. 2007).
 • Det vigtigste for mig, når jeg skal finde den rigtige familie til en hvalp, er at de nye ejere er engagerede, kærlige og interesserede i at yde den indsats der skal til, når man får en energisk hund ind i familien. Hvis det overhovedet er geografisk muligt er det et must at deltage i det hvalpehold, I får med i prisen.
 • Det er en betingede for salget, at hvalpen trænes med KLIKKERTRÆNING
  Det betyder ikke, at jeg regner med, at I allerede har kendskab til og/eller erfaring i denne træning, men I skal have lyst til at lære det – så skal jeg nok hjælpe jer med det.
 • Hvalpen skal ikke være alene om natten
 • Hunde skal trænes hele deres liv for at trives.
  Mange nybagte hundeejer tror, at bare hvalpen har været på hvalpehold, så behøves den ikke at lære mere. Det er helt forkert. Hunde skal have lov at lære hele livet.
  Hvalpen er avlet mhp gode brugsegenskaber, og den bør leve et liv med både mental og fysisk stimulation – med andre ord er det ikke nok, at hunden får en masse motion – den skal også bruge sit gode hovede.
 • En voksen hund skal have lov at løbe frit mindst 30 min hver dag.
 • Hvalpe/hunde skal have et ordentligt foder og I medgives vejledning heri. Generelt er prisen på hundefoder direkte proportional med kvaliteten. Jeg vejleder gerne i valg af foder. De første ugers SKAL hvalpen fortsætte med Puppy & Mom fiskeolie (Nutrisol) for at sikre den bedst mulige udvikling af hjernen.
 • Det er vigtigt, at hunden regelmæssigt bliver tjekket hos jeres dyrlæge, bliver vaccineret, får ormekure og behandling mod flåter. Sørg for at få hvalpen sygeforsikret.
 • Næsearbejde
  Kuldet vil blive introduceret til små søge øvelser, allerede mens de er hos mig. Det er utroligt vigtigt for hvalpens trivsel, at den få lov til at bruge sin næse – OG det er en forudsætning for at købe en hvalp, at dette arbejde fortsættes – til stor glæde for både hvalp og ejer :)
 • Børn
  Barn og hund kan have utroligt stor glæde af hinanden – men det kræver overvejelse, og at forældrene er bevidste om, hvordan det skal gribes an.
  Det er f.eks. meget vigtig, at alle børnene er trygge ved hvalpen – hvis ikke,  skal I nok vente med at købe hund, til børnene bliver lidt større for at undgå disharmoni i familien.
  Det er en stor opgave at bringe en lille hvalp ind i en børnefamilie – husk at uanset race findes der ikke “børnevenlige” hvalpe.
  Børnene skal være store nok til at kunne lære at forstå, at hvalpen skal have rigeligt med ro og der ikke skal være for meget aktivitet omkring hvalpen, der skal have sine 19-20 timers søvn hver dag. Små børn skal aldrig være alene med hvalpe/hunde og ikke bære rundt på hvalpen. Børn kan nemt komme til at overskride hvalpen/hunden grænser – og det er grunden til, at det specielt er hos børn, der ses hundebid – og oftest i ansigtet. Tænk også på, at legekammerater i hjemmet kan være med til at der er for meget uro omkring hunden.
 • ALENE HJEMME
  Jeg forventer. at I er hjemme hos hvalpen de første 3 uger efter, at den er flyttet hjem til jer.  Så er der god tid til, at hvalpen både når at falde godt til i det nye hjem og til at starte den gradvise træning i at være alene hjemme.
  Sørg for at lære hunden at være alene hjemme, selvom I måske arbejder meget hjemmefra. Pludselig skal I tilbage på arbejdet og så er det vigtigt at hvalpen er parat til at undvære jer.
 • Hvis du af en eller anden grund ikke kan beholde hvalpen skal den leveres tilbage til mig.