Valg af den rigtige hvalp

Det vigtigste er at vælge de rigtige forældre til hvalpen og en opdrætter, man stoler på. Hvilket tidspunkt på året man så får hvalpen skal have tredje prioritet – det er jo trods alt kun logistiske udfordringer med ferie osv der vedrører 3 uger (det kan sikkert klares) – de andre forhold derimod, får betydning de næste mange år frem i tiden.

Ligesom det er en stor beslutning at afgøre, hvor og af hvem man vil købe hund, så er det også en vigtig opgave for opdrætteren at vurdere de potentielle hvalpekøbere. Så hvis jeg har på fornemmelsen, at det ikke er den helt rigtige familie for en af vores hvalpe, skal vi selvfølgelig heller ikke handle.

Valg af hvalp: samarbejde mellem opdrætter og hvalpekøber
Det er jo en skelsættende begivenhed at købe hund og mange hvalpekøbere er bange for “at vælge den forkerte hvalp”. Det kan også være meget svært at vurdere hvalpene under relativt korte besøg, selvom man kommer forbi flere gange. Opdrætteren, der har hvalpene i hænderne, leger med dem og dagligt vurderer deres egenskaber og temperament, er meget bedre rustet til at afgøre, hvilken hvalp der hører til hvor.

Vi snakker sammen om, hvilke ønsker og planer I har for hunden, men jeg afgører ud fra min erfaring og kendskab til hvalpen, hvilken hvalp der skal være jeres – og dette kan først vurderes, når hvalpene er 7 uger gamle. Fra den dag kan vi kalde hvalpen ved det navn, I har valgt.

Da jeg for mange år siden købte Tessie min gamle Golden, syntes jeg, at det var lidt strengt, at jeg ikke bare selv måtte vælge – men jeg måtte jo give Marianne Holm Hansen ret i hendes vurdering – at det var mig der skulle have den hvalp, der havde den bedst udviklede humoristiske sans !!!  Det grinede Tessie og jeg af mange gange!!

Da Tessie, Tosca og senere Twitter fik hvalpe, var jeg overhovedet ikke i tvivl om, at det var mig der kendte hvalpene bedst, og så benyttede jeg de samme principper og det gik fuldstændigt gnidningsfrit – og alle var overbevist om, at de fik den bedste hvalp.