Historien

Kennel T-line er et lille stueopdræt lokaliseret i Vinderød uden for Frederiksværk.

De hunde, der har formet mig:
Tessie (Tallygold No More Scotch) kom ind i mit liv i 1998. Jeg skulle have en hund, der kunne bruges på jagt uden at være for højt kørende (haft jagttegn siden 1976) og valget faldt på Golden Retriever. Vi trænede i Dansk Retrieverklub. I 2002 planlagde jeg et kuld hvalpe; men ville have at alt skulle være i orden først, så jeg tog i 2002 Dansk Kennel Klubs opdrætteruddannelse og valgte kennelmærket T-line, fordi jeg har en idé om, at mine hunde skal hedde noget med T- og jeg kun regner med at have tæver. I 2003 fik jeg Tosca (Danagold’s Tosca)  – den skønneste kammerat. Sammen har vi trænet markprøve, DCH-program (jeg er træneruddannet i DCH 2011), gået Rally og spor og meget andet indtil hendes død i marts 2016, 13 år gammel. Tira, Golden de Luxe Energy fra 2010 har gået LP og Rally. Tira flyttede i efteråret 2017 til Whiskeybæltet, hvor hun nu er en lykkelig og heldig enehund.

I 2013 skulle Karen Frosts labrador Lilli have hvalpe og selvom jeg jo troede, at jeg skulle have goldens resten af mine dage, var det en kombination, jeg ikke kunne sige nej til: en dygtig lydighedstæve + en højt præmieret markprøvehund – hvalpe der var klikkertrænet fra hvalpekassen og socialiseret efter alle kunstens regler – det kunne kun blive godt! Så jeg fik Twitter – og resten er historie!! En ny og spændende oplevelse som jeg ikke har fortrudt et øjeblik, og jeg er “konverteret” til labrador!

Twitter. DKLPCH, LP1, LP2, LP3
Twitter er 7 år og i september 2016 Dansk Lydigheds Champion. Hun er ALT det jeg har drømt om med en hund. Jeg knokler for at leve op til hendes potentiale.

T-line Contessa. LP1, RBM, NW1. Fra Twitter + Chiefkuldet 2017.
Tessan. Min store smukke og kloge hund. Arbejdsivrig og også lidt flabet ung dame og meget kærlig.  Hun har været op til LP1 – bestod og vandt klassen og viser gode takter så jeg tror på en god fremtid for hendes konkurrencer. Hun er også glad for rally. Tessan er mægtig skrap til nose work. I Påsken 2022 gik vi til vores første NW konkurrence (DCH) og blev samlet vinder 🙂

T-line Dime. 27.04.2019. LP1, LP2, RBM. Fra Twitter + Indy kuldet 2019
Tuppence. Min lille skønne energiske hund. Har så mange gode evner, og jeg tror på, at det nok skal gå hende godt til konkurrencer. Hun har endnu ikke trænet meget markprøvetræning endnu – men hold da op for gode gener: hun kan det bare :). Lynhurtige apporteringer  – også på vand og direkte ind på plads -og dirigeringer og kan ikke drømme om andet end at løbe direkte hjem og aflevere. Vi træner primært LP program – nu LP3 som vi skal i gang med efter Projekt Tuppence + Lynx kuldet sommer 2023.
Tuppence er drægtig med Lynx – og skal altså føre slægten videre. Hvalpe ventes medio maj 2023.

Min træning
Jeg havde på et tidspunkt været på et weekend kursus i klikker-træning med Karen Ulrich – og det var den helt store øjenåbner for mig. I 2010 startede Tira og jeg på hvalpehold hos Christina Ingerslev og jeg blev endnu mere begejstret for KLIK-konceptet.  I november 2012 afsluttede jeg Hund & Trænings examinerede Hundeinstruktøruddannelse – det var 1½ år med helt fantastisk udvikling af min træning og forståelse for “hund” og da jeg ikke kunne undvære at lære mere, tog jeg også Hund & Trænings Rallyinstruktøruddannelse i 2013, deres Nose Work instruktør uddannelse i 2018 og i december 2020 blev jeg eksamineret adfærdsrådgiver.
Se i øvrigt: Uddannelser og Kurser og Foredrag

Hundeskole
Det var egentlig ikke fordi, jeg ville være hundetræner, at jeg startede uddannelserne hos Hund & Træning, men for at blive dygtigere til at træne egne hunde. Bagefter tænkte jeg (ligesom mange før og efter mig), at det her er for godt til ikke at blive brugt, og jeg startede min lille hundeskole www.klikkerhunden.dk

Der er mange teorier om hvordan hunde tænker og hvordan vi bedst kommunikerer med dem. Man kan godt få indtryk af, at det er ret heldigt for nogle af disse mere eller mindre selvbestaltede eksperter at hovedpersonen – hunden selv – ikke har en chance for at udtale sig om emnet!

Jeg er blevet bidt af klikkertræning og teorien bag, der er baseret på adfærdsforskning. Det er en helt anderledes træning end den der traditionelt har præget hundeverdenen, idet det grundlæggende er, at det er hunden der er den mest aktive –  som tilbyder adfærd der bliver belønnet (forstærket) og først når adfærden er veletableret sættes der signal på. Den adfærd vi ønsker bliver belønnet (positiv forstærkning)- den vi ikke ønsker ignoreres – altså her er ikke tale om straf eller ubehag.

På den måde bygges den ønskede adfærd op trin for trin.